JaduJadu

 
 
 
 
Senaste dagarna har jag mött en katt, wordfeudat och ätit helt ok mat.
 
 

Den artonde juli

Har jag ätit frukost, bytt sängkläder, satt på diskmaskinen och fixat lunchlåda och mellanmål! Eller ja middag blir det väl. Fusili med parmesan och köttfärssås. Två tunnbröd med smör, en Wasa sandwich, saft och ett äpple.


Recap

 
 har jobbat mycket den här veckan, så har inte orkat knappt att tvätta håret och laga mat, ännu mindre att blogga. Men nu så!
 

Sådär

Har bara varit deppig hela dagen. Här är en bild på min middag. Första gången typ jag köpt&använt färdiglagade mat. Pizza och sånt räknas inte. I vinglaset är det Brämhults hallonjuice. Hade inga rena glas. Måste diska . . .


den nionde juli

I måndags hade jag det rätt bra på jobbet. Jobbade med två unga tjejer som var hur trevliga och goa som helst. Gjorde en superbra frukost och tog med lunchlåda till jobbet. Kom hem vid 23 och satt med iPhonen till 02.


Väntar på flyg

Jobb 07-16!


Rullgardin

Före och efter!


En stor handling

 
Storhandlat mat och grejer här i Sverige för drygt 1000 spänn. Lär nog räcka iaf minst 3 veckor tills jag kommer hem igen!

Ta det piano

Yamaha YDP-161 B Se är min dröm. 9490 riksdaler(exkl frakt) kostar den på thomann.de. Finns ett billigare piano set för 7,4k, men det är i brunt då. Längtar tills jag sparar ihop till ett sånt här! Börjar förresten fundera om jag hellre ska spara ihop till en macbook ist för hp-datorn. Får väl överleva ett par månader med wifin på min iPhone.. eller? *ytterst tveksam tjej*

Skönt med helg

Varit hemma i Karlstad över helgen och imorgon så åker jag tillbaks till Norge igen. Kändes surrealistiskt att komma hem, men det känns bra. Har vilat upp mig precis som jag behövde. Var på massage igår och det var lite "meh". Jag är så kräsen med sånt, men whatcha gonna do. Hot stone massagen på Elisabethskolan augusti 2011 är än ack så oförglömlig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Citroncheesecake med jordgubbmojs ovanpå som jag åt en bit av igår.
 
Tror jag ska beställa en sån här. Min bärbara pajade ju för typ 6mån sen. Kinda need a new one. Dells design är så himla ful, så det får bli en HP, due to 15% studentrabatt. Den här lär mig kosta 5690 kr, det får duga. Även fast jag inte skulle vilja lägga mer än 4k på en dator. Hoppas bara 14 tum:aren duger för mig och inte är för liten.
 
 

bildbomb

Efter en en jobbkväll kom jag hem och i köket fann jag detta
..cupcakes! Hur söta som helst. De var fika till arbetet för dagen därpå.Tur att jag inte tog någon. Men synd att jag inte kunde smaka. De såg riktigt goda ut!
Har skype:at lite och sett "min" och pratat med "min" fina hund Ofelia. Hon har inte riktigt fattat grejen med skype, men hon försöker förstå och lära sig.
Handlade lite grejer här i Norge härmdan. Pizzan var helt okej. Halva yoghurten slängde jag och en viss person stal halva min choklad.
Sitter i soffan och chillar framför datorn. Så ser mestadels av mina kvällar ut.
Så himla glad blev jag när jag hittade detta i en påse häromdan. Praise the lord!
Frukost äter jag och grejer. Men blivit lite dålig på det på sistone. Det här var en bra dag.
Jag snubblade förbi interflora och euroflorist på nätet. hittade fina blommor, och fick ett begär att skicka ett blombud, men jag avstod. Lite onödigt.
Fina var buketterna i vilket fall.
Gillar rosa och lila blomkombinationer.
Min bror gjorde chokladmousse idag och skickade bilden till mig. Såg gott ut.
 
Mitt blåmärke som jag fick på jobbet som håller på och fade:ar ut. Nu är det gult.
Idag hade jag äran att städa lägenheten, med en dags försening på grund av glömska och allmänt ovetande att det var min tur. Gjorde uppgifterna lite halvhjärtat, men det blev okej.
Varför det inte är någon idé att ha nagellack på jobbet.
 
Sitter i bussen på väg till/från jobbet.
Väldigt_trött_tjej_92 klockan 06 på morgonen.
Måttligt road, men vaken är jag. Här ska det jobbas!
Här kommer några bilder från min arbetsplats. Här är sodexo-bilarna som vi cruisar runt med.
 
Och så ett flygplan. Med uppskattningsvis 3 toaletter.
Vi väntar på flyg här. Folk går genom gaten och grejer.
Här väntar vi på ingenting typ.
 Kör runt flygplatsen och gaterna och allt. Med engångshandskarna till hands.
Sovit lite när jag fått möjligheten. Tagit några små mikrosömnspauser i bilen.
Tar ego-bilder som vanligt. Jag önskar jag hade blå ögon, för det är så fint.
Skypat ännu mera.
Researchat om IBAN och BIC eftersom jag skulle göra en internationell överföring.
 
And that was pretty much it. Har inte gjort ett piss dag. Imorgon jobbar jag och sen åker jag hem till KD. Längtar!!
 
 

funderingar och senaste gjorda aktiviteter

- jag tror jag har gått ner 2 kg sen jag flyttade till Norge
- det är ingen idé att ha nagellack på sig då man jobbar. lacket skalar av sig direkt. synd.
- min rumskompis stal min 200 g mjölkchoklad som jag köpte igår. åt halva och la den i skåpet. hittade den inte idag. hittade omslaget i papperskorgen. frågade henne om det, hon sa att hon inte sett den. frågade andra rumskompisen, hon nekade också men sa att hon första var djävulskt sugen på choklad och att hon kanske borde ha frågat. rumskompisen som hade tagit den var totalt oberörd och bad inte ens om ursäkt eller reagerade överhuvudtaget. jävligt idiotiskt. hatar när folk ljuger för mig och när de tar en saker och är oärliga. sånt vinner inga pluspoäng eller charmpoäng hos mig. hatar henne nu, för att hon är så dum.
- jobbat igår från 07-12.30. jättehärligt att få sen vara ledig hela dagen.
- jobbat med en jättesnäll tjej de två senaste dagarna. har trivts tusen gånger bättre än förut. älskar henne nu haha, jämfört med de andra loser:sarna
- har fixat permanent ID-kort på flygplatsen idag. känns bra, även fast jag ser ut som 7 år. nu slipper jag allt krångel, och kan köra bil, och gå till jobbet själv utan eskort/följeslagare haha.
- funderat på om jag kommer stå ut att vara här och jobba i ett år. det känns lite motigt i stunder.
- försökt för första gången överföra en internationell betalning med IBAN och BIC koder/nummer och tjohejsan. hyran skulle betalas och allt.
- skypat lite både igår och idag.
- bytt lakan, örngott och påslakan. finns inget härligare än att sova i fräscha sängkläder.
- städat mitt rum
- diskat
- gjort en uppdatering på min ekonomiska status/budget. det är tight, men ser bra ut. har snålat ganska mycket och knappt köpt någonting här. 6 veckor till innan jag får min första lön.
- längtar tills jag får komma hem till karlstad. bokade bussbiljett. åker torsdag, kommer hem söndag. 
- blogg.se har gjort någon förändring på sidan, så nu fattar jag inte hur man laddar upp bilder. det går inte. blir så irriterad. så jävla tråkigt utan bilder. 
- borde baka något, och bli lite mer omtyckt och befriended med mina room-mates. men det lär dröja en stund, innan jag bakar alltså. och sånt.

Ingen produktiv dag

Har inte gjort ett piss idag. Sov till typ 16. Kände mig trött, frusen och inte helt utvilad. Sen så var jag så himla hungrig. Har bara ätit gröt idag. Och Nestlé cornflakes som det sved till i halsen av. Har bara suttit vid datorn hela tiden. Bokat massage igen i slutet av juli+början på augusti. Måste duscha nu och tvätta håret. Ska upp 05. Jippie. 

Jahaaa...

Jahaaa... Min rumskompis sa någonting till mig idag innan hon skulle gå någonstans. Fattade ingenting. Log bara och nickade. Whatever. Sen så såg jag ut genom fönstret att det regnade och hörde att det åskade lite. Sen uppenbarade det sig för mig. Hon ville nog att jag skulle ta ut strömkontakterna om det skulle åska. Nytt ord: Tordner på norska betyder åskar. Så seg man är ibland.

Updates

Min facebook fungerar igen! Fick tydligen installera det där rekommenderade anti-virusprogrammet. Helknäppt, men whatever.
 
Min iPhone har inte fungerat optimalt på typ en vecka. Det går inte att smsa eller att ringa. Går heller inte att ta emot sms eller att få samtal. Knäppt. Men sms via iMessage funkar, likaså Wifi-uppkopplingen. Måste ringa kundtjänst och kolla upp det där.
 
Har bokat massage nästa vecka. Min plan är att gå på det ca 2 ggr/mån. I och med att jag har ett fysiskt krävande arbete så behöver ju jag det. Sen så tycker jag om det också, men det är en annan femma. Idrottsmassage blev det. Tvekade mellan det och aromamassage och klassiskt massage. Gillar inte mesiga massager där de stryker och klappar på en. Så himla fragile är jag inte. 
 
Saknar min familj och Yvonne och hundarna. Längtar lite faktiskt tills nästa vecka då jag får komma hem och spendera helgen där. Känns lite ensamt och tomt här.
 
Fått ett blåmärke på högra armen, som mest ser ut som en fläck med mörk foundation/BUS. Sämst. Hände på jobbet då jag skulle stänga en jävla dörr i pentryt. Kan öppna den, men inte stänga den. Bra där. Fyfan vad lycklig och stolt jag kommer bli en dag, då jag fixar tekniken och kan stänga den. Är lite höjdrädd och svag i armarna, så det är också en bidragande faktor.
 
Imorgon(eller idag, beroende på hur man definierar det), söndag är jag LEDIG. Så himla glad är jag! Såå skönt! Jag trodde jag skulle få vara ledig i torsdags, dvs jobba må-ons, ledig torsdag, jobba tors-sön. Men istället blev det jobb må-lö. Efterlängtad ledighet är bland det bästa som finns. Synd bara att allt är stängt på söndagar, men jag är glad ändå.

30/6

Kom hem igår vid 22.50 och sen så satt jag bara vid datorn och gjorde ingenting. Skypade med en kompis till 04 på morgonen, vilket var roligt men lite osmart eftersom jag skulle upp tidigt. Fick ingen sömn alls, vilade typ bara i en halvtimme. Gick upp 05, gick hemifrån 05.25, tog bussen 05.35, var på jobbet 06.10, började jobbet 06.45 och sluta jobbet 11.30. Var jättetrött på morgonen och på dåligt humör, det vill jag inte göra om. 
 
Idag var det roligare på jobbet. Igår hann vi med typ 12 flygplan. Idag städade vi bara typ 3-4. Men det var typ större flygplan, 3-4 lag, tempot var lite lägre, och det var kul. Jobbade med en av tjejerna från igår, samt en ny. Hon var faktiskt rätt schysst. Men hon äldre kärringen irriterade mig fortfarande idag. Hon är så bossig, och vill jämt dirigera och bestämma hela tiden. Hon sa åt mig två gånger att jag skulle ta påsarna. Det räcker med en gång. Jag har en god hörsel, thank you very much. Det räcker. Sedan var jag där tidigare, typ vid 06.30 och hon ropar på mig att sätta igång och lasta bilen och börja jobba. ÖH, nej tack. Jag börjar 06.45, tänker inte röra mig ur fläcken förrän det är dags. Varför skulle jag göra något, som jag inte får betalt för? När jag kan ta det lugnt en kvart.
 
Kom hem sedan vid 12.30, och sov sedan från 13-20. Var så jäkla trött. Sen har jag bara skypat, suttit vid datorn och ätit finn crips. 
 
Jag måste verkligen städa mitt rum, diska, laga mat, se på film, gå och handla mat och grejer. Men har bara inte hunnit det, med jobbet och tröttheten och allt. Sen måste jag duscha och tvätta håret urgently, men jag har inte orkat. 
 
Mitt permanenta ID-kort för flygplatsen finns att hämta ut på ID-kontor, men orkade inte göra det idag. Tror man kommer bli fotograferad och då vill man ju se lite fräschare ut i alla fall. Får göra det på måndag eftermiddag istället. Spännande! 
 
Hade tänkt att lägga upp lite mer foton från arbetsplatsen och sånt till veckan. Är alltid lite trevligt med bilder.

29/6

Igår jobbade jag från 15-21.45. 
 
Självklart så fick jag igår jobba med de två lagkamraterna som jag hatar. Jävla idioter är dem. Men ja, vad ska man göra? Dels så är ena av dem en äldre kärring och andra är bara så jävla dum. Jag frågade hon yngsta ifall hon kunde parkera närmare flyget, då man inte orkar gå så långt när man bär tunga saker. Hon svarar "Det är ingen som har dött av att gå lite längre." 
 
Sen så svarar hon inte, ignorerar och låtsas inte fatta när jag frågar henne något. Dessutom så vid "normal cleaning" så har vi vissa procedurer. Jag gör mina uppgifter precis som vanligt när hon plötsligt frågar vad jag håller på med. Jag svarar; vadå? jag sorterar tidningarna i framsätet, med security-anvisningarna först. Så säger hon "Vi har ont om tid, så vi har skippat det." "Jaha, säger jag då. Ingen har sagt det till mig". För att sedan få svar tillbaka "Jo, någon har visst sagt det till dig". Och jag bara " öööh NEJ, det har ingen gjort".
 
Fyfan vad sur jag blev. Tror hon inte jag skulle gjort annorlunda om någon hade sagt till mig? Klart jag skulle, om jag hade vetat. Hur vet hon om någon har sagt till mig eller inte? Varför skulle jag göra extra-arbete som tar tid, om jag visste att vi slapp göra det? Inte undra på att de jobbade snabbare än vad jag gjorde, när de hade mindre arbetsbörda än mig. Jag blir så irriterad, att de tror att de kan behandla mig hursomhelst. Det är så triviala småsaker, men den negativa inställningen hos dem irriterar mig. De klagar jämt att de är så himla trötta och slitna. Sen ska de jämt ta rökpauser. Önskar jobba med andra istället, förhoppningsvis blir det lite bättre. Allt är bra annars, men kan inte låta bli att inte irriteras. Svårt att släppa det, när de bara förstör hela tiden. Men men.
 
 

28/6

Idag var det jättestressigt och svettigt på jobbet. Jobbade tillsammans med 2 andra tjejer. Först var de trevliga, sen så började jag att hata dem. Jag är ju ny och ovan med allt. Jag frågade mycket och tycker att jag har lärt mig mycket idag. Men glädjen fanns inte riktigt där. 
 
De klagade på mig hela tiden. Antingen att jag var för långsam/noggrann eller att jag glömde saker. Det finns begränsat med tid för varje flyg och vi städare får inte vara orsaken till att ett flyg blir delayed, samtidigt så får vi inte lämna saker ostädade för då kan de klaga på vår service. Jag kan inte rutinerna utantill och det tar tid, men det verkade inte som mina lagkompisar förstod det.
 
Jag tycker faktiskt jag var riktig duktig ändå idag! Vi bär påsar med städitillbehören till flygen och idag när jag skulle fylla på toalettpapper, så fanns det inte med i det vad vi hade tagit med oss. Och då får JAG skulden eftersom jag tydligen borde ha vetat att det är mitt ansvar att kolla det, då jag bar påsen. Blev riktigt sur inombords. Hur fan skulle jag veta det? Jag har bara jobbat i tre dagar. 
 
Sen klagar de på att jag inte är lika rask och inte har rutinerna(snabbheten+ att jag måste fråga om tex olika städningsklasser, var wasten ligger osv). Sen skylle de på att det är min upplärares fel för att jag inte kan allt och för han inte har lärt mig allt. Och det är inte hans fel! Han är bäst i världen, pedagogisk, engagerad, rättvis, sträng men hur snäll som helst. Men precis som han sa till mig så tar det tid att komma in i det, och att det är hur okej som helst. Även fast det inte känns så just nu för mina lagkompisar.
 
Jobbet är fysiskt ansträngande, hektiskt och kan förekomma farliga moment. Du måste vara observant, snabb och noggrann. Det är som pulshöjande intervallträning på typ 15 min x 10 med typ pauser på 5-20 min. Mitt hår är smutsigt och flottigt igen. Tydligen måste jag tvätta det varannan dag nu, då jag jobbar. Tidigare kunde det går 4 dagar.. Men ja, precis som när man tränar så blir håret så. I alla fall för oss tjejer.
 
Jag tror definitivt att jag kommer att förbättra min kondition. Tankar på att ha träningskort på gym har jag slopat. Det behöver jag inte. Istället tänker jag styrketräna hemma. Det vore en god idé att investera i 2-3 PT-timmar för att lära mig styrketräningstekniker och hur man bör bära tunga saker. På jobbet bär jag tunga påsar(med tex tidningar) från höjden, uppför och nerför trappor, lyfter dessa för att i sidles slänga innehållet. Bär också dammsugare upp och ner, fram och tillbaka hela dagen. Så jag måste bli stark i rygg, axlar och armar för att inte dra på mig skador.
 
Tror jag fick en sträckning i vänster arm idag. Mina lagkompisar verkar inte ha förståelse för mig och jag hoppas jag inte måste jobba med dem imorgon igen. Men tyvärr är det ganska hög sannolikhet att min önskan inte går i uppfyllelse.
 
Till råga på allt detta var jag lite naiv, trött och förvirrad när jag skulle hem från jobbet idag. Tänkte att jag skulle prova en ny buss, men fick reda på att den inte går till Jessheim busstation utan endast till Gardermoen. Blev tankspridd och glömde gå av där, så jag fick gå av 2 hållplatser senare för att sedan vara tvungen att vänta på bussen i EN HEL TIMME. Drygt som fan! Skulle varit hemma 22.40 men kom inte hem förrän 00.00. 
 
Och det var min dag. 

Busy

Har tänkt uppdatera både de senaste dagarna, men har bara varit så himla trött och inte orkat. Jag skrev ihop ett inlägg i förrigår, och sen igår så jobbade jag så sent, och ja.. Men jag kan börja med att i kronologiskt ordning publicera det inlägget som jag förberedde som var då från 28/6.